Asezare

Valenii de Munte - Chiojdu
Buzau - Chiojdu

 

 

Pensiunea agroturistica TATA LICE se afla in comuna Chiojdu, judetul Buzau, la doar 25 de km de Valenii de Munte.

Distante:
– de la Bucuresti: 135 km;
– de la Ploiesti: 50 km;
– de la Buzau: 65 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comuna Chiojdu

Comuna Chiojdu se compune din sase sate, respectiv: Basca Chiojdului, Plescioara, Poenitele, Catiasu si Lera, dispersate pe o raza de cca 8 km de satul de resedinta – Chiojdu.
Asezare de tip rasfirat, comuna Chiojdu este plasata in zona Subcarpatilor de curbura, la limita de NV a judetului Buzau in Depresiunea Chiojdului, la poalele Muntilor Siriu intre culmile dealurilor Bradetului, Cinterezului si Muchia Alunisului intr-o zona deosebit de pitoreasca.
Accesul in comuna Chioju se face pe drumul judetean DJ 102L (prin Lera) venind dinspre Bascenii de Sus si care se continua spre Starchiojd. Din acest drum, chiar la intrare in satul Chiojdu, incepe drumul comunal DC 57 care strabate satul Chiojdu mergand pana in satul Basca Chiojdului. Mergand din centrul satului Chiojdu, pe langa Gradinita (scoala veche), catre NE aproape 4 km, se poate ajunge in satul Poenitele pe drumul comunal DC 58. La confluenta paraului Basca Chiojdului cu izvorul Pacurii, parcurgand drumul serpuitor (DC 63), spre NE, ce urmareste cursul apei, se ajunge in satul Catiasu dupa o distanta de aproape 8 km.

harta Chiojdu

 

 

 

Imagini: